رژيم غذايی برای کاهش وزن در چاقی وچربی خون چيست؟
عوارض چاقی چيست؟
پر فشاری خون – ديابت – چربی خون بالا- بيماريهای قلب و عروق – نقرس – واريس – آسيب مفاصل و آرتروز زودرس .تنگی
نفس و برونشيت و عفونتهای ريه –سنگهای کيسه صفرا و کليه – کبد چرب – کمر درد …
کليات درمان چاقی
- .قبل از سير شدن دست از غذا خوردن برداريد
- .صبحانه مفصل بخوريد
- هيچ گروه غذايی را حذف نکنيد .(نان و غلات – گوشت وپروتين ها -شير و لبنيات – روغن و چربی ها – ميوه و سبزيجات)
- .ميان وعده بخوريد اما بجای بيسکويت و کيک از ميوه وسبزيجات استفاده کنيد
- .قبل از ناهار يک عدد سيب کوچک و 2 ليوان آب بخوريد اشتهای ناهار را کم ميکند
- خواب و استراحت کافی داشته باشيد (حداقل 7–8 ساعت در شبانه روز) .
- ورزش و پياده روی مناسب و منظم داشته باشيد.در حرکات ورزشی استفاده از وزنه 4 برابر بيشترباعث چربی سوزی ميشود
- .هر روز خودتان را وزن نکنيد چون ممکنست نا اميد شويد
- . حداکثر کاهش وزن توصيه شده در هفته نيم کيلو (500 گرم) يا در ماه 2 تا دو و نيم کيلو(2000–2500 گرم )و نه بيشتر
- رژيم های غذايی نادرست و سريع نه تنها سودی ندارند .بلکه باعث کمبود ويتامين ها مواد مغذی و عوارض گوارشی و عصبی وپوکی استخوان و… ميشويد
- .آب فراوان بخوريد
- .استفاده از چای زنجبيل برای ايجاد سيری وجلوگيری از ريزه خواريهای بين وعده ها مفيد ميباشد .
- سه اصل اساسی در بدنسازی:نقش تغذيه 60% -نقش استراحت 20% – نقش تمرين و ورزش 20%
رژيم غذايی برای کاهش وزن در چاقی
پرهيز از :غذاهای چرب – سرخ کردنی – کره – خامه – لبنيات پر چرب -سوسيس – کالباس – انواع سس ها – نوشابه ها – آب
ميوه ها بخصوص صنعتی – شيرينی و کيک و انواع دسر
9ماده چربی سوز کدامند؟
1- آب 2–چای سبز 3– سالاد روز4 – شير کم چرب 5 – سوپ پيش غذا يا عصرانه
6-غلات کامل 7 – گوشت مرغ 8 – گريپ فروت 9 – ميوه و سبزيجات که دارای کالری منفی هستند.
شامل :سير – پياز – لوبيا سبز – اسفناج – کدو – شلغم – گوجه – کلم بروکلی – کلم برگ – فلفل قرمز – بادنجان – توت فرنگی – سيب
رژيم کاهنده چربی
ليمو – کدو – فلفل – بادنجان – پيازچه – بادام زمينی – کنگر فرنگی – تخم گشنيز
روغن های خوب (پخت و پز ): روغن زيتون – کنجد – کانولا(کلزا)- هسته انگور-روغن دانه کتان(منبع امگا 3 ).البته این روغن ها به حرارت زیاد حساسند و به مواد سرطانزا تبدیل میشوند.حتما با گرمای ملایم استفاده شوند.
برای سرخ کردن فقط از روغن های حاوی پالم استفاده شود ولی آنهم با حرارت کم که مواد اولیه آن تغییر نکند و مضر نشود.