روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی چیست؟
روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، یک بیماری سیستمیک و مزمن است .که باعث تخریب غضروف و ایجاد ضایعات استخوانی میشود. این بیماری معمولا در سنین 30 تا 50 سالگی بروز میکند و در زنان شایعتر است.
آرتریت بصورت قرینه است یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد، به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر می شود. گاهی بیماری از شدت کمی برخوردار بوده و با حداقل ضایعات مفصلی، در مدتی کوتاه همراه میباشد .ولی در برخی دیگر ضایعات پیشرونده و مزمن، به صورت پلی آرتریت میباشد و باعث اختلال در عملکرد مفاصل میشود.
علائم بالینی روماتیسم مفصلی چیست؟
علائم مفصلی:
بیماری شروع آهسته یا ناگهانی دارد و با علائم درد، تورم، گرمی، محدودیت حرکت و خشکی صبحگاهی مفاصل همراه است. درد مفاصل با استراحت و بیحرکتی تشدید شده و به مرور زمان با کار کردن و فعالیت آرام تسکین پیدا میکند.
التهاب مفصل به مرور زمان باعث تخریب غضروف مفصلی و سائیدگی استخوان و به دنبال آن تغییر شکل مفصل میشود.
در بیماری آرتریت، بیشتر مفاصل انگشتان و کف دست، مچ دست، آرنج دست، پا، مچ پا و گاهی اوقات مهرههای گردنی درگیر میشوند.
علائم خارج مفصلی:
بیماران ممکن است علائم خارج مفصلی (سیستمیک) داشته باشند .مانند تب، ضعف، خستگی زودرس، بیاشتهایی ، کاهش وزن. برآمدگیهای زیر پوست بنام ندول یا گرههای روماتوئید داشته باشند. گاهی نیز درگیری خونی ,عروق و اعصاب ,پوست یا کلیه، ریه، طحال، کبد ,چشم دیده میشود.
علت بیماری روماتیسم مفصلی چیست؟
ناشناختهاست، ولی ایمنی سلولی وهومورال، هر دو در ایجاد این بیماری نقش دارند. این افراد نسبت به دیگران شانس ابتلای بیشتری به بیماری های مزمن دارند .مانند پوکی استخوان ، عفونت ها، آلرژی، بیماری های گوارشی، قلبی عروقی و فشار خون دارند.
درمان روماتیسم مفصلی:
منظور از درمان این بیماری کاهش درد و ورم,کاهش یا توقف تخریب مفاصل ودر مجموع بهتر کردن کیفیت زندگی فرد است.برای اطلاعات کاملتر به لینک های مربوطه در همین سایت مراجعه نمائید .