سیروز کبدی
سیروز کبدی
سیروز کبدی یکی از بیماریهای شدید کبدی است که به دلیل تحریک کنندههای مختلف، پارانشیم بافت کبد را بطور غیر قابل برگشت تحت تأثیر قرار میدهد.
علل سیروز کبدی
سیروز کبدی یک بیماری قابل توجه در سطح جهانی است که
اغلب به علت کبد چرب
و مصرف طولانی مدت الکل
علل ویروسی (هپاتیت B,C)
و التهاب کبد(بیماری خود ایمنی کبد) ایجاد میشود.
درمان سیروز
مشکلات مرتبط با سیروز کبدی بسته به شدت بیماری، ممکن است شامل خستگی، تنگی نفس، تشنج، مشکلات گوارشی و افزایش در اندازه شکم باشد. این بیماری در این مرحله اغلب غیرقابل درمان است و میتوان با کاهش عوامل تحریکی و مراقبتهای نگهدارنده آن را مدیریت کرد.افرادی که به شدت بیمار هستند ممکن است به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشند. مثلا برای کنترل خونریزی گوارشی ، اصلاح آب و نمک ها،درمان کم خونی و دریافت خون ،تخلیه آب جمع شده در شکم(آسیت)،کنترل بیماری اصلی مثلا هپاتیت های ویروسی .در موارد شدیدتر، پیوند کبدی نیز ممکن است مورد نیاز باشد.
علائم سیروز کبدی
علائم سیروز کبدی” – حالتی است که با افزایش تدریجی تلفات سلولهای کبدی در طی زمان رخ میدهد و یک فرآیند زخم تدریجی است که توسط التهاب مزمن در کبد شما ایجاد میشود. هر بیماری مزمن کبدی که باعث هپاتیت مزمن شود میتواند منجر به سیروز شود. برخی از علائم این حالت شامل خستگی، تب، افزایش وزن، تورم شکم و پاها وتنگی نفس، مشکلات در گوارش مثل خونریزی معده و مری همچنین زردی هستند.در موارد پیشرفته ممکن است ابتدا اختلال در خواب و مشکلات شناختی وتشنج حتی در نهایت کما تظاهر نماید.