رژيم زخم معده و ريفلاکس
رژیم زخم معده و ریفلاکس
رژيم زخم معده و ريفلاکس
با توجه به اينکه از علل شايع ايجاد زخمهای گوارشی ميزان بالا ی اسيد معده و استرس ها و ميکروب هليکو باکتر پيلوری( هلیکوباکتر پیلوری چیست؟ )و مصرف انواع قرصهای مسکن ميباشد در رژيم غذايی توصيه شده موارد فوق مد نظر هستند.
پرهيز های غذايی در زخم های گوارشی
ترشی جات – سرخ کردنی – فلفل – ادويه – سوسيس – کالباس –همبرگر – پيتزا- خيار شور – قهوه – شکلات – هندوانه –
/ خربزه – خيار- کلم
/پرهيز از غذاهای نفاخ مثل:حبوبات-نوشيدنی های گازدار- سير وپياز خام
پرهيز از سيگار والکل/استرس .هر گونه مسکن ودارو با نظر پزشک مصرف شود
/ميوه وسبزيجات مختصر و محدود ترجيحآ پخته
/.بلافاصله بعد از غذا خوردن نخوابيد و حداقل بين خوردن و خوابيدن 2 ساعت فاصله باشد
/ حجم غذای خورده شده در هر وعده کم شود
/در عوض تعداد وعده های غذا بيشتر شود
موقع خوردن غذا از صحبت کردن پرهيز شود /در عوض لقمه های غذا کاملا جويده شود / از خوردن مايعات زياد به خصوص گاز
. دار در بين لقمه ها پرهيز شود
صبحانه حتما ميل شود (با توجه به فاصله زمانی بين شام تا ناهار روز بعد و احتمال افزايش اسيد در محيط معده)
از آنجا که يکی از علل زخمهای گوارشی وجود ميکروب هليکو باکتر پيلوری ميباشد که از آب و غذای آلوده منتقل ميشود ,حتی
.المقدور از خوردن آب و غذاهای آماده ی خارج از منزل که در مورد بهداشت و سلامت تهيه آن مطمئن نيستيد پرهيز نمائيد
مواد غذايی مفيد در زخمهای گوارشی
استفاده از:عسل – نعناع – زيره – آويشن – موز- انار- اسفناج – کدو – ترب سفيد –رازيانه – شيرين بيان توصيه ميشود
خوراکی های آزاد: برنج کته کم روغن – سيب زمينی آب پز – مرغ و ماهی و گوشت کبابی يا بخار پز – چلو ماهيچه – ماست
شيرين کم چرب – ميوه های کمپوت شده ی ترجيحا غير صنعتی